SkadeRehab månadsbrev September 2011

För de flesta av oss är nu semestertiden över och vi på SkadeRehab hoppas ni haft en härlig sommar. Vi går nu in i september månad vilket för många innebär finslipning av formen inför året stora utmaning, Lidingöloppet. De stora motionsevenemangen har de senaste åren lockat allt fler deltagare och löparvågen sköljer åter över vårt avlånga land.

Med den ökade belastningen på kroppen som löpning innebär ökar även risken att dra på sig överbelastningsskador. För oss som gillar löpning är hälsenor och knän särskilt utsatta områden. Hälseneskador, hopparknä eller löparknä är skador som kan tvinga fram ofrivillig vila eller göra löpningen mindre njutsam.

För de som dras med småskavanker och han Lidingöloppet inplanerat är det hög tid att se över vad man kan göra för att påskynda återhämtning och läkning. Med rätt omhändertagande finns fortfarande tid för kroppen att komma i gott slag.

Vi på SkadeRehab erbjuder en rad produkter som kan hjälpa kroppen i dess strävan till läkning. Kinesiology tape används bl.a. för att förbättra muskelfunktionen, minska svullnad samt agera stöd. Något som är väldigt praktiskt är att de finns som färdigklippta lösningar för underben, fot och knä.

        

När startskottet väl gått gäller det att man har förberett sig på at förebygga de besvär som kan uppstå under loppets gång. Ett litet skavsår på tår, häl eller bröstvårta kan bli ett gnagande irritationsmoment, till och med outhärdligt. SkadeRehabs skavsårssortiment är väl tilltaget och under september kommer vi ha erbjudande på utvalda produkter i den serien.

             

För att underlätta för er har vi gjort en speciell produktkategori som heter Lidingöloppet, till vänster i listan. Där har vi samlat produkter man har användning för under ett lopp. Även produkterna som det är kampanj på finns där.

Slutligen önskar Vi alla Er som skall springa Lidingöloppet ett stort Lycka Till!!!

Hälsningar från SkadeRehab
www.skaderehab.se